Snorkelen

Ook snorkelen op Curaçao is populair. Dat is niet zo verwonderlijk. Het weer en de watertemperatuur zorgen er voor dat je nagenoeg het hele jaar door kunt snorkelen. Het is er gemiddeld altijd tussen de 25 en 30 graden Celsius. Ook de watertemperatuur ligt gemiddeld rond de 27 graden! Bovendien heb je meestal weinig last van golven en stroming.

Daarnaast is het onderwaterleven, mede dankzij de vulkanische gesteenten en koraalriffen, zeer gevarieerd, kleurrijk en uniek. De riffen liggen ook zeer dicht bij de kust. Je kunt er naast diverse koraalvissen ook dolfijnen, zeeschildpadden, en reuzenmanta’s tegenkomen. De meeste snorkelplekken zijn ook nog eens goed bereikbaar vanaf het strand. Je loopt dus zo het water in met je snorkel en duikbril in de hand.
Raak het koraal niet aan door er aan te hangen of er op te staan. Koraal is een levend organisme en kan beschadigd raken zelfs als het zachtjes aangeraakt wordt.

Duiken

Curaçao is een van de populairste duikbestemmingen in de Caraïben. Het zicht is er gemiddeld meer dan 30 meter. Er zijn wel meer dan 60 duiklocaties op Curaçao. Je vindt er veel duikwinkels en duikscholen. Ook snorkelen op Curaçao is populair. Dat is niet zo verwonderlijk. Het weer en de watertemperatuur zorgen er voor dat je nagenoeg het hele jaar door kunt snorkelen. Het is er gemiddeld altijd tussen de 25 en 30 graden Celsius. Ook de watertemperatuur ligt gemiddeld rond de 27 graden! Bovendien heb je meestal weinig last van golven en stroming.

Daarnaast is het onderwaterleven, mede dankzij de vulkanische gesteenten en koraalriffen, zeer gevarieerd, kleurrijk en uniek. De riffen liggen ook zeer dicht bij de kust. Je kunt er naast diverse koraalvissen ook dolfijnen, zeeschildpadden, en reuzenmanta’s tegenkomen. De meeste snorkelplekken zijn ook nog eens goed bereikbaar vanaf het strand. Je loopt dus zo het water in met je snorkel en duikbril in de hand. Bij duikschool Wederfoort 7 minuten rijden vanaf onze villa, kun je alles huren wat je nodig hebt om te duiken  http://www.divewederfoort.com/ 

Proefduik
Het is natuurlijk erg leuk om als je op Curaçao bent een keer een proefduik te maken. Dit kan bijvoorbeeld bij duikschool Wederfoort in Boca Sami 7 minuten rijden vanaf de villa.
Dit duurt ongeveer een dagdeel. Bevalt het je goed, dan kun je besluiten een Padi cursus te gaan volgen.

Ook als je al ervaring met duiken hebt kun je bij Wederfoort terecht voor een duik met gids of voor een vervolg cursus.

Meer informatie hierover vindt je op hun site: http://www.divewederfoort.com/

 

 1.Playa Kalki (45 min)

Prachtig zandstrand omgeven door kalkstenen klippen. Kalki is een van de mooiste plaatsen om te gaan snorkelen en te duiken. Een rustige plek vlakbij Westpunt. Recentelijk is het strand opgeknap (zand opgespoten) en is er een trap naar het Kura Hulanda Lodge. Er is een duikschool aanwezig en het restaurant van Kura Hulanda Lodge is een prima stek om te gaan lunchen.

 

 

 

Toegangsprijs: Gratis

Bedjes: 10,- verplicht

Eten en drinken: Ja

Erg leuk plekje om wat te drinken Lunch kan bij Kura Hulanda hotel. 

Douche /toilet: Toilet wel douche niet

snorkelen ***3 sterren Het is er vrij open dus je ziet er wat grotere scholen vis en je zit ook al dichtbij het rif dat langzaam afloopt.

Duiken: ja

Parkeren: ja bewaakt