Meenemen naar Curaçao

   Voor in het vliegtuig.
* Makkelijk zittende kleding in verschillende lagen want het kan zowel koud als warm zijn in het vliegtuig.
* Sjaaltje of trui met capuchon is handige tegen de koude luchtstroom die je af en toe in je nek voelt.
* Sokken
tegen koude voeten.

   In de koffer:
* Zonnebrand (voor de eerste dagen factor 30. Daarna kun je afbouwen naar factor 15)
* Aftersun
* Muggen spray
(minimaal 25% deet) Voor kinderen tot 2 jaar moet je voorzichtig zijn met deet. 

* Azaron of een ander middel tegen insecten beten.
* Primatour tabletten Als je van plan bent om naar klein curaçao te gaan. 
* Pet of hoed.
* Luchtige kleding.
Ook `s avonds koelt het nauwelijks af dus vestjes zijn haast nooit nodig.

* Snorkelset
* Sportsandalen gympen of Birkenstocks
om te wandelen. 

* Waterschoentjes (om mee over het koraal te komen als je de zee in loopt)
* Oud T-shirt om mee te snorkelen omdat anders je schouders snel verbranden.

Zet van tevoren je betaalpas op wereldprofiel of midden Amerika!

Curaçao praktisch

Kun je het kraanwater drinken op curacao? Ja, het kraanwater hier is heel zuiver, het wordt uit zeewater gedestilleerd.

Waar is er Wifi op Curaçao? Ja, bij de meeste hotels, veel stranden, de luchthaven en in het centrum van Willemstad is gratis Wifi beschikbaar. http://www.mooicuracao.nl/blog/mobiel-internet-op-curacao

Zijn er gevaarlijke dieren op Curaçao? Nee er komen geen gevaarlijke dieren voor op Curaçao, zelfs geen gevaarlijke slangen. Er zijn aan de Noordkant (waar je sowieso niet mag zwemmen wel haaien, maar geen gevaarlijke soorten) En heel af en toe spoelt er een Portugees Oorlogsschip aan (een soort kwal) waar je voor op moet passen.

Zijn er enge dieren op Curaçao? Er zijn geen giftige slangen of andere gevaarlijke dieren op Curaçao. Grote spinnen komen er ook niet voor. Wel kakkerlakken, hagedissen, leguanen, muizen en boomratjes.

Wat zijn de alarmnummers van Curaçao? Politie en brandweer 911 Ambulance 912 Noodgevallen aan zee/kustwacht 113

Kan ik de stopcontacten gebruiken op Curaçao? Nee, over het algemeen niet. Curaçao heeft 110 volt stopcontacten met rechthoekige gaten Voor het gebruik van deze stopcontacten is een verloopstekker van type A of type B (adapter Verenigde Staten) of een wereldstekker nodig. Blauw Blauw heeft op iedere kamer wel Nederlandse stopcontacten met een 220 aansluiting.

Welke kleding moet ik mee meenemen naar Curaçao? Lichte, luchtige kleding is het kledingadvies voor Curaçao. Het is aan te bevelen jurk/rok of overhemd en lange broek mee te nemen voor een avondje uit. Verder is het handig zonnebril, badkleding, zwemschoenen voor de rotsachtige stranden en sport- en duikspullen van thuis mee te nemen (duur op het eiland) en eventueel een vest voor een sporadische koele avond. Sportsandalen of gymschoenen zijn prima om een wandeling te kunnen maken en een hoed of pet (zon!) wordt aanbevolen.

Welke muggen spray kun je gebruiken op Curaçao? Neem muggenspray mee met tenminste 25% Deet. Muggen zijn hier heel klein en bijna onzichtbaar. Ze zoemen meestal ook niet dus zorg dat je je rond 16:00 vast insmeert. Vooral onderbenen zijn favoriet bij de muggen hier. Pas op bij het sprayen dat het niet op schoenen sieraden en ogen terecht komt, want het is vies spul. Neem ook wat Azaron mee voor als je toch gebeten wordt.

Welke muggenspray is er voor kinderen op Curaçao? Dat is per leeftijd verschillend. Vanaf twee jaar kunnen kinderen ook een muggenspray met Deet gebruiken, maar geen hogere concentratie dan 30%  (geldt ook voor zwangere vrouwen) Voor jongere kinderen tot twee jaar is er bijvoorbeeld Care Plus Anti-Insect Natural.

Wat is het tijdsverschil met Nederland? In de winter is het 5 uur vroeger op Curacao en tijdens de zomertijd in Nederland is het verschil 6 uur.

Hoe zit het met de veiligheid op Curaçao?  Curaçao is niet onveilig, maar er zijn wel regels die je beter in acht kunt nemen als je een prettig verblijf op het eiland wilt. Het is niet verstandig om ’s avonds na 22.00 uur of ’s nachts op stille, afgelegen plaatsen te lopen, zowel in de stad als op het platteland (dus ook niet op het strand). De stadswijken Souax, Seru Fortuna gelden op die tijden als onveilig. Het is verstandig om kostbare sieraden, apparatuur (laptops en camera’s) en natuurlijk geld niet in de auto achter de laten. Doe je auto op slot. Veel parkeerplaatsen zijn wel bewaakt. Het spreekt voor zich om ook niet met grote sommen geld de straat op te gaan of met kostbare apparatuur te koop te lopen. Laat spullen, ook duikspullen, nooit onbeheerd op het strand achter.

Welke taal wordt gesproken op Curaçao? Er wordt voornamelijk Papiaments gesproken, maar over het algemeen verstaat en spreekt men er ook redelijk goed Nederlands.

Reizen van en naar Curaçao

Welke vliegtuig maatschappijen vliegen vanuit Nederland naar Curaçao: Tui en KLM verzorgen dagelijks rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol. Rechtstreeks betekent niet altijd zonder tussenstop. Vaak is er nog een tussenstop op een ander eiland wat toch altijd meer tijd kost. Probeer dus een ticket te bemachtigen zonder tussenstops. Tui is over het algemeen wat goedkoper maar dan moet je nog wel extra betalen voor bagage en een deel van het eten en drankjes in het vliegtuig. (1 maaltijd is gratis en niet alcoholische drank ook.) https://www.tui.nl/vliegtickets/    https://klmf.ly/2JnBio0

Wat kost een ticket vanaf Nederland naar Curaçao? De prijzen zijn erg afhankelijk van het seizoen. Rond kerst en de andere schoolvakanties liggen de prijzen erg hoog. Tot ongeveer€1500 per retour ticket. Buiten de schoolvakanties rond de 500/600 Euro. Minimum prijs is ongeveer €450.

Hoe ver is het vliegen naar curacao? Het is ongeveer 9 uur vliegen als je geen tussenstop hebt.

Hoever is het vanaf luchthaven naar Blauw blauw? Het is ongeveer 10 minuten met de auto vanaf de internationale luchthaven Hato.

Gaat er een veerboot naar de andere eilanden: Nee er varen geen veerboten omdat de stroming erg ongunstig is. De enige optie is vliegen.

Welke vliegtuig maatschappijen vliegen tussen Aruba Curaçao en Bonaire?
Aruba airlines  Naar Bonaire-Aruba-Miami
Insel air vliegt van Curacao naar Aruba Bonaire Paramaribo en St Maarten, Divi Divi vliegt met piepkleine vliegtuigjes, een paar keer per dag tussen Bonaire-Aruba en Curacao.

Wat kost een vlucht naar Aruba of Bonaire vanaf Curaçao? Je moet rekenen op ongeveer €60 voor een enkele reis en €120 retour. Daarbij kost het ook nog best wel wat tijd. Je moet ruim een uur van tevoren naar het vliegveld om in te checken en daarna is het ongeveer een half uurtje vliegen naar Aruba of Bonaire.  Voor reizen binnen de Nederlandse Antillen en naar Aruba moet je US$10,- luchthavenbelasting betalen.

Wat is het verschil tussen Aruba-Bonaire en Curaçao? Curaçao is het grootse eiland van de Nederlandse Antillen. Het heeft een redelijk grote historische hoofdstad Willemstad en veel prachtige stranden verdeeld over heel veel verschillende baaitjes. Ieder baitje heeft daarom zijn eigen sfeer. Omdat Willemstad wat groter is, is er vrij veel druk verkeer rond de stad, maar wanneer je meer richting Westpunt gaat wordt het snel rustiger en wordt de natuur ook mooier. Je kunt er prachtig duiken en snorkelen, Je kunt er uit gaan, er zijn veel verschillende restaurants en natuurparken. Je kunt er makkelijk 2 tot 3 weken verblijven en iedere dag een ander strandje bezoeken en dingen ondernemen.

Bonaire is een stuk kleiner dan Curaçao. De hoofdstad Kralendijk is ook erg klein, maar wel gezellig. Er zijn niet veel echte zandstranden. Het is vooral kiezel en koraal en ook geen baaitjes zoals op Curaçao. Er zijn wel meer mogelijkheden om te windsurfen en te kite surfen. De natuur is mooi en het duiken schijnt nog mooier te zijn dan op de andere eilanden, maar dit is meer iets voor de fijnproever. De meeste toeristen zullen het verschil niet echt merken. Doordat het klein is , is het nog wel iets gemoedelijker dan Curaçao.

Aruba is ook maar klein en heeft prachtige grote zandstranden. Het is meer gericht op de Amerikaanse toeristen met grote hotels en casino`s. En een goed uitgaansleven.

Naar welke bestemmingen kun je vliegen vanaf Curaçao Hato? Vanaf Hato International Airport op Curaçao kunt u vliegen met talloze internationale luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, Surinam Airways, Air Canada en American Airlines. Deze maatschappijen vliegen naar een groot aantal bestemmingen, zoals Amsterdam, Miami, Paramaribo en Toronto. Bovendien vliegen er vanuit Curaçao International Airport dagelijks diverse charter- en budgetmaatschappijen, zoals Tui, JetBlue Airways, WestJet, SunWing Airlines, Air Berlin en InselAir, naar diverse regionale en verder gelegen internationale bestemmingen, waaronder Aruba, Bonaire, Caracas, Düsseldorf, Amsterdam en New York. Tijdens het hoogseizoen vliegen vanaf Curaçao ook charters van Air Canada, Avior Airlines, Sunwing Airlines en Westjet naar Montreal, Barquisimeto en Toronto.

Vertrek en aankomsttijden Hato International Airport op Curaçao: http://luchthavencuracao.nl/aankomsttijden-hato-airport-curacao/

Weer Curaçao

Hoe is het weer op Curaçao?  Curacao heeft een droog tropisch klimaat. De gemiddelde jaar temperatuur is 27 garden en het koelt `s nachts nauwelijks af. In januari en februari is het iets kouder 25/29 graden en in augustus/september iets warmer 30/35 graden, alhoewel er bijna altijd een verkoelende passaatwind waait. Af en toe regent het op het eiland van september tot maart wat vaker dan in de zomer, meestal kort en hevig. Het eiland ligt buiten de hurricane lane, slechts zelden scheert een orkaan langs het eiland.

Komen er orkanen voor op Curaçao? Zelden. Curacao is een benedenwinds eiland dus orkanen komen er haast nooit overheen. St Maarten ligt bovenwinds zodat dit eiland wel in de orkaan zone ligt.

Wat is de beste reistijd in Curaçao? Het is het hele jaar heerlijk op Curaçao met een gemiddelde tempratuur van 27 graden.

Vervoer op Curaçao

Wat is de beste manier van vervoer op Curaçao? Taxi`s zijn duur, Openbaar vervoer is beperkt, lopen, fietsen en brommer rijden is warm en gevaarlijk door het gebrek aan voetpaden, de slechte wegen en slechte verlichting. Daarom is een huurauto de beste manier om het eiland te verkennen.

Waar kun je een auto huren op Curaçao? Er zijn veel autoverhuurbedrijven op Curaçao, maar ze zijn niet allemaal even betrouwbaar Wij werken samen met verhuur maatschappijen waar we zeer goede ervaringen mee hebben. Vraag hierna.

Heb je een internationaal rijbewijs nodig op Curaçao? Nee dat is niet nodig

Is er een leeftijdsbeperking voor het huren van een auto op Curaçao? 18

Moet je een bepaalde leeftijd hebben om een auto te mogen huren op Curaçao? Nee dat is niet nodig.

Wat zijn de verkeersregels op Curaçao? De verkeersregels zijn vergelijkbaar met die van Nederland en er wordt ook gewoon rechts gereden. Houd er wel rekenig mee dat de wegen hier vrij glad zijn dus altijd voldoende afstand houden. Meer over de verkeersregels: https://www.anwb.nl/vakantie/curacao/informatie/verkeersregels

Wat kost benzine op Curaçao?  Benzine is op Curacao een stuk goedkoer dan in Nederland Een liter super kost plm. 1,80 NAfl. De meeste benzinestations op Curaçao zijn lang geopend, van ’s ochtends 7.00 uur tot laat in de avond. Er zijn er zelfs die 24 uur per dag geopend zijn. Op het westelijke gedeelte van het eiland is slechts een benzinestation (bij Barber) en één onderweg halverwege Westpunt bij Tera Cora. Je moet voor je tankt bij de kassa betalen. De meeste huurauto’s rijden op loodvrij, maar het is verstandig je hierover van tevoren te informeren.

Rijden er bussen op Curaçao? Ja, maar vrij beperkt. Curaçao heeft twee typen vervoer: met de gele bussen die op het eiland ‘convoy’ worden genoemd en met particuliere bussen die je kunt herkennen aan het woord ‘BUS’ op de kentekenplaat. De belangrijkste opstapplaatsen zijn bij het postkantoor bij Waaigat in Punda en bij Riffort Village in Otrobanda. In de stad betaal je 2 NAfl., naar Westpunt 2,50 NAfl. De meeste bussen binnen de stad rijden ieder uur, naar Westpunt iedere twee uur en minder vaak op zondag.
De dichtstbijzijnde opstapplaats vanaf Blauw Blauw is 5 minuten lopen bij de Centrum supermarkt.

Rijden er Taxi`s op Curacao? Taxi's zijn  te herkennen aan de bordjes en de letters "TX" op het nummerbord. Ze hebben meestal geen bordje boven op het dak. De prijzen zijn gebaseerd op een passagiersaantal van maximaal vier personen voor ritten tussen 6 uur 's ochtends en 11 uur 's avonds. Na 11 uur 's avonds geldt een toeslag van 25%. Het dient aanbeveling om van te voren een prijs af te spreken. Er zijn taxistandplaatsen op het vliegveld Hato, en aan de Sha Caprileskade in Punda.
Voorbeelden Taxiprijzen:
Van de luchthaven naar Jan Thiel gebied: USD 38 - USD 45 (20km)
Van de luchthaven naar Otrobanda USD 20 - USD 28 (10km) 

Rijden er treinen op Curaçao? Nee

Hoe is het verkeer op Curaçao? Het verkeer rond Willemstad is druk. Vooral in de ochtend en avondspits staan er vaak files. Ochtend spits is van 6:00 tot 9:00 avondspits van 15:30 tot 18:00.

Hoe zijn de wegen op Curaçao? De wegen zijn redelijk goed en meestal verhard, maar er zitten wel vaak kuilen in het asfalt. Er zijn bijna geen fietspaden of trottoirs. Verlichting is ook vaak erg slecht, dus oppassen `s avonds. Het is hier om 19:00 altijd donker daarom is vervoer per fiets, brommer of lopend niet aan te raden.

Hoe kun je navigeren op Curaçao? Het is meestal niet nodig om een navigatie systeem te huren bij je auto. Via je telefoon kun je makkelijk navigeren met de apps: maps.me of Waze

Waar kun je een scooter/brommer huren op Curaçao? Caribbean Scooters / Julianadorp, Willemstad

Waar kun je een jeep huren op Curaçao? https://www.curacaojeepexperience.com/

Waar kun je een fiets huren op Curaçao? Christoffel Park Rental Bike, Christoffel Park, tel. 5666303.– Wannabike, Jan Sofat 181b, tel. 5273720.

Geldzaken

Let op!
* Zorg dat je via je bank app of bankkantoor je pinpas op Wereldprofiel zet (of midden Amerika Rabo bank) anders kun je op Curaçao niet pinnen!
* Geld opnemen bij Royal Bank of Curaçao (RBC) is erg duur $6 bij MCB het goedkoopst $4!
* Voor pintransacties in het buitenland wordt een koersopslag gerekend!
ING = 1% koersopslag. ABN AMRO = € 0,15 + 1,2% koersopslag. Rabobank = 1% koersopslag, SNS Bank = € 0,15

Waarmee kun je betalen op Curaçao? De officiële munt is de Antilliaanse gulden, maar je kunt ook bijna overal met US dollars betalen. Alleen krijg je het wisselgeld dan wel in guldens terug en rekenen ze de koers vaak naar zich toe waardoor je wat duurder uit bent als je in dollars betaald. Daarnaast is het makkelijk omrekenen als je met guldens betaald. Het is ongeveer de helft. 2 gulden is ongeveer 1 Euro. Daarnaast kun je in winkels en restaurants ook vaak met je Nederlandse bankpas of creditcard betalen. Euro`s worden bijna nergens geaccepteerd.

Moet ik vooraf Euro`s in guldens wisselen voor Antilliaanse guldens als ik naar Curaçao ga? Dat kan niet. Bij banken hebben ze geen Antilliaanse guldens en ook op Schiphol niet. Maar dat is geen probleem. Bij aankomst op Curaçao kun je op de luchthaven gelijk guldens pinnen met je Nederlandse pinpas. (Zoek o.a. de blauwe borden met gele tekst ‘ATM’, of oranje borden met dezelfde tekst in het wit).
Zorg wel dat je je pas wel op wereldprofiel of op midden Amerika profiel hebt staan. Dit kun je regelen bij je bank of via je bank app. Anders kun je niet pinnen op Curaçao! Waar kun je pinnen op Curaçao? Er zijn veel ATM automaten waar je guldens en USD kunt pinnen. (Zoek o.a. de blauwe borden met gele tekst ‘ATM’, of oranje borden met dezelfde tekst in het wit).Vaak bij winkels of langs de weg naar westpunt staan ATM automaten.

Wat kost pinnen op Curaçao? Geld opnemen van een Nederlandse rekening kost geld. Royal Bank of Curaçao (RBC) is erg duur $6 MCB het goedkoopst $3!
Voor pintransacties in het buitenland wordt door je eigen bank een koersopslag gerekend! ING = 1% koersopslag. ABN AMRO = € 0,15 + 1,2% koersopslag. Rabobank = 1% koersopslag, SNS Bank = € 0,15

Kun je betalen met je bankpas op Curaçao? Bij de meeste winkels en restaurants kun je gewoon met je pinpas betalen.

Kun je betalen met creditcard op Curaçao? Met een creditcard kun je prima betalen op Curaçao, met een Mastercard kun je zeker vrijwel overal terecht. Uiteraard in de toeristische winkels en de horeca, maar ook bij een supermarkt. Een creditcard biedt net even wat meer gemak dan een reguliere pinpas. Denk aan gespreid terugbetalen of de gekochte spullen die tot een half jaar na aankoop verzekerd zijn tegen schade, verlies of diefstal.

Wat zijn de openingstijden van de banken op Curaçao? Banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 uur ’s ochtends tot 15.30 uur ’s middags.

Gezondheid

Over het algemeen is Curaçao een eiland met weinig uitzonderlijke gezondheidsrisico’s. Het eten is goed en wordt in de regel hygiënisch bereid, het drinkwater is van goede kwaliteit. Curaçao heeft geen malaria of andere tropische ziekten en er zijn dus geen vaccinaties nodig. De muggen zijn soms bijzonder vervelend, maar niet gevaarlijk. Antimuggenspray of -lotion (waarin Deet verwerkt is) is dus wel handig.

Heerst er Zika op Curaçao?  Zika komt wel voor maar is niet echt een probleem op Curaçao. Voor meer informatie hierover: https://www.naarcuracao.com/zika-curacao/

Hoe vind ik een huisarts op Curaçao?: Er zijn veel goede huisartsen en tandartsen op Curaçao en er is ook een goed ziekenhuis. Bij onze huisarts kun je zo binnenstappen. Je rekent gelijk af en je kunt de rekening later declareren bij je zorgverzekering in Nederland.

Onze huisarts is: Dr Alllaart in Porto Medico op het vliegveld Hato Tel:05999 560525
Iedere werkdag geopend: Van 8:00 tot 10:00 zonder afspraak.
http://www.portomedico.com/

Onze tandarts is: Dr. Allbergen Dental clinic Schottengatweg oost 38 Tel: 00599997672323 (alleen op afspraak)
http://www.dccuracao.com/

Waar vind ik een Apotheken op Curaçao? Ja, er zijn heel veel apotheken die op Curaçao Botica heten. Daar kun je terecht voor voorgeschreven medicijnen maar ook alle andere medicijnen zoals paracetamol of ibuprofen die hier niet in de supermarkt verkocht worden.

Is er een ziekenhuis op Curaçao? Ja, er is een goed ziekenhuis in Willemstad, dus altijd snel te bereiken.

Heb je inentingen nodig als je naar Curaçao gaat? Nee er zijn hier geen gevaarlijke ziektes.

Winkels op Curaçao

Wanneer zijn de winkels geopend op Curaçao? De meeste supermarkten hebben ruime openingstijden en zijn vaak ook op zondag open. De kleine Chinese supermarktjes zelfs op feestdagen en eerste kerstdag. De winkels in Willemstad zijn van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 18.00 uur geopend. Op donderdagavond is het gezellig in Willemstad tijdens de Punda Vibes en zijn veel winkels tot 20:00 uur geopend. Op Mambo boulevard kun je ook best gezellig winkelen

Kun je goed shoppen op Curaçao? Helaas valt dat tegen. De winkels in Punda zijn over het algemeen niet echt leuk. De renaissance mall is wel mooi maar niet erg gezellig en duur. Hetzelfde geldt voor Sambil mall. Langs de Mambo Beach boulevard zitten nog wel wat leuke winkeltjes al zijn die meestal ook niet goedkoop.

Hoever is de supermarkt vanaf Blauw Blauw? De dichtstbijzijnde supermarkt Centrum is 2 minuten met de auto en 5 minuten lopen van onze villa. Centrum supermarkt is groot en goed gesorteerd. Dagelijks geopend van 7:30 AM tot 19:30 PM zondag tot 17:00 OM

Wat geef ik aan de inpakkers van de supermarkt? Het is gebruikelijk kleingeld te geven aan de jongens en meisjes die je tasjes inpakken en naar de auto brengen. Ëén tot twee gulden is prima.

Moet ik nog etenswaren uit Nederland meenemen die op Curaçao niet te krijgen zijn?
Dat is meestal niet nodig. Er zijn gewoon Nederlandse producten te verkrijgen in de supermarkt. Zelfs kaas, pindakaas, drop en stroopwafels. Noten chips zijn echter wel erg duur dus als je nog plaats hebt in je koffer…….

Eten, drinken en uitgaan op Curaçao

Uitgaan Curaçao heeft niet het bruisende uitgaansleven van een wereldstad, maar er is tot diep in de nacht genoeg te beleven. Aan het einde van de middag is er in veel bars op het eiland (ook hotel- en strandbars) happy hour met gereduceerde prijzen voor drankjes en soms live muziek. Bij Jan Thiel Beach en Mambo Beach zijn er vaak feesten en op Kokomo beach wordt iedere maand een full moon party georganiseerd.

De gratis uitgaanskrant Pasa bon en de website https://pasabon.com geeft uitgebreide informatie over wat er te doen is op Curacao. Vrijdagmiddag is de sfeer in en rond de stad overal uitbundig.

Waar kun je salsa dansen op Curaçao? Bij mundo Bizarro is er iedere donderdag avond live muziek en kun je dansen. Op donderdag is er ook bij het rif fort live muziek en dansen

Hoever is het dichtstbijzijnde restaurant? Het dichtstbijzijnde restaurant is 5 minuten met de auto. Lopen is `s avonds niet aan te raden in verband met het gebrek aan voetpaden en de slechte verlichting langs de wegen, maar wil je het er toch op wagen dan is het ongeveer 15 minuten lopen naar de restaurants op Blue Bay. Meer hierover onder het kopje restaurants op de website.

Wat kosten uit eten op Curaçao? Dat ligt natuurlijk erg aan het restaurant. De prijzen liggen over het algemeen iets lager dan in Nederland. Voor € 60 kun je met z`n tweeën al prima dineren.

Fooien: Net als in Nederland is de bediening bij de prijs inbegrepen, maar een fooi wordt natuurlijk altijd gewaardeerd.

Hoe homo vriendelijk is Curacao? Curacao is een homovriendelijke vakantiebestemming. In 2015 won Curacao de ‘Destination Pioneer Award’ die jaarlijks toegekend wordt door The International Gay & Lesbian Travel Association (IGLTA). In de Rainbow Lounge (lobby) van het Floris Suite Hotel vindt iedere vrijdagavond de ‘gay happy hour’ plaats. Verder zijn er geen speciale gelegenheden voor homo’s en lesbiennes, maar er zijn wel veel homovriendelijke plekken, zoals Kokomo Beach, Mambo Beach, Grand Café De Heeren en de strandbars bij Seaquarium

Duiken en snorkelen op Curaçao

Waar kun je duiken op Curacao? Het eiland heeft prachtige duiklocaties. Meer hierover op  https://bit.ly/2mipGti  

Hoever is het dichtstbijzijnde strand? Vanaf de villa ongeveer 5 minuten met de auto. Lopen kan naar Blue Bay (15 tot 20 minuten) houd er rekening mee dat lopen hier wel erg warm is.

Hoeveel stranden zijn er op Curaçao? Heel veel! De leukste vind je onder het kopje stranden op de website

Wat is het mooiste strand van Curaçao? Dat is heel persoonlijk, ieder baaitje heeft zijn eigen charme. Persoonlijk vinden wij Cas Abou wel erg mooi.

Wat is de entree voor stranden op Curaçao? De meeste stranden zijn kosteloos. Soms moet je wel legitimatie meenemen. Meer hierover op de pagina stranden

Wat kosten ligbedjes op Curaçao? Meestal betaal je rond de 10 gulden (€5) voor een bedje.Meer hierover op de pagina stranden

Wandelen op Curaçao

Zijn er wandelpaden op Curaçao? Ja, er zijn prachtige wandelpaden op het eiland. meer hierover op de pagina natuur op onze website en op https://bit.ly/2mbjinx

Moet ik wandelschoenen meenemen naar Curaçao? Meestal volstaan een paar gymschoenen of sportsandalen/ Birkenstocks  (er zijn hier geen gevaarlijke slangen) maar wil je echt veel gaan wandelen dan zijn wandelschoenen natuurlijk wel fijn.